« Terug naar de vorige pagina

Eames RAR chair wit

Eames RAR chair wit

 85,00
SKU: rar-wit-vd
Availability: Niet in voorraad

De Eames RAR schommelstoel is een tijdloze schommelstoel met een superieur zitcomfort. De Eames RAR schommelstoel, die ook wel de RAR Rocking Chair wordt genoemd, heeft een tijdloos design en een comfortabele zitting die ontworpen is naar het menselijk lichaam. De RAR schommelstoel ziet er met de kunststof zitting in eerste instantie erg modern uit, maar maakt met het traditionele, houten schommelonderstel een knipoog naar het verleden.

Deze klassieke, maar tijdloze schommelstoel is een ideale luierstoel voor in de woonkamer, maar komt ook uitstekend tot zijn recht in de hoek van de slaapkamer.Categories: , , .
 • Beschrijving

  Productbeschrijving

  Deze Eames RAR stoel is oorspronkelijk in 1956 ontworpen door de Amerikaan Charles Eames en wordt nog altijd gezien als een trendy schommelstoel die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben. In de jaren veertig van de vorige eeuw begon Charles Eames samen met zijn vrouw Ray te experimenteren met verschillende, vernieuwende soorten plastic. Al gauw wisten ze het kunststof materiaal te vormen naar ergonomische modellen die de vorm van het lichaam volgden. Deze ergonomische vorm moest het zitcomfort verbeteren en dat is zeker gelukt: de Eames designstoelen staan al jarenlang wereldwijd bekend als stoelen met een superieur zitcomfort.

  De ergonomisch ontworpen zitvorm wordt in alle modellen gebruikt als uitgangspunt, waardoor alle stoelen hetzelfde, aangename zitcomfort hebben. De Eames stoelen kennen naast deze overeenkomst echter ook verschillen en wel in de basis, poten en armleuningen.

  Charles Eames heeft samen met Ray verschillende, tijdloze stoelen ontworpen, wat door de jaren heen resulteerde in een wereldwijde bekendheid van het echtpaar. Een aantal wereldberoemde modellen zijn de Eames DAR stoelen, Eames DSR stoelen, Eames DSW stoelen en de Eames RAR stoelen.

  De Eames RAR schommelstoel is vervaardigd van hoogwaardig, glasvezelversterkt polyester en leverbaar in allerlei leuke kleuren. Het klassiek / moderne ontwerp maakt een perfecte match met bijvoorbeeld een steigerhouten bed in de slaapkamer, of een steigerhouten tafel in de woonkamer.

  De keuze voor de naam ‘Eames RAR schommelstoel’ is overigens geen toeval. Deze afkorting staat voor ‘Rocking chair, Armchair with a Rod base’ en betekent iets in de trend van: schommelstoel en/of Armstoel met een onderstel van staven. De diepe zitting en aangename armleuningen van de stoel waren in eerste instantie bedoeld om comfortabel met een baby in te zitten. De gekromde ‘staven’ hadden een schommeleffect die de baby in slaap moest wiegen. Door de ongekende populariteit van het ontwerp werd de stoel al snel ‘te groot’ voor alleen de kinderkamer en zien we de Eames RAR schommelstoel tot op de dag van vandaag als favoriet in allerlei ruimtes van het huis.

  De afmetingen van de Eames RAR schommelstoel zijn:

  • Zithoogte: 40 cm
  • Zitdiepte: 46 cm
  • Hoogte armleuning: 61 cm
 • Productinformatie

  Productinformatie

  Levertijd

  1-3 werkdagen

  Kleur

  Wit